Politiek15 jun '21 17:26

Baudet: Verlaters Forum voor Democratie waren 'corrupt' en 'omkoopbaar'

Auteur: Thomas van Groningen

Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) heeft hard uitgehaald naar leden die het afgelopen jaar de partij hebben verlaten. Volgens hem was een groot deel van hen 'corrupt, omkoopbaar en te verleiden voor de macht'. De politicus zegt dat hij zijn vertrouwen moet hervinden als het gaat om het aantrekken van nieuwe mensen.

BNR vroeg Baudet naar de gemeenteraadsverkiezingen, die zijn morgen precies over 9 maanden. Forum voor Democratie zegt in een 'behoorlijk aantal gemeenten' mee te willen doen en is op dit moment opzoek naar mensen. Maar, het vinden van geschikte kandidaten blijkt lastig. 'Ik heb niet echt een goed trackrecord als het gaat om mensen vinden die loyaal zijn en snappen waar het om gaat', zegt Baudet daarover.

Luister ook | Newsroom Den Haag: 'Dit gebeurt niet in Nederland'

'Als mensen nu zijn overgebleven, dan zijn ze uit het juiste hout gesneden', denkt de politicus. 'Het is dus makkelijker om goede mensen te vinden als het tussen aanhalingstekens wat minder met je partij gaat, dan als het heel goed gaat. Dank denkt iedereen aan het succes. Nu weten ze dat er ook moeilijke tijden aan kunnen komen, dus dat zijn misschien sterkere mensen.'

Begin mei besloten Kamerleden Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraim, nog geen twee maanden na de verkiezingen, uit de FvD-fractie te stappen en hun zetel mee te nemen. De drie zeiden niet meer achter de manier van politiek bedrijven van Baudet te staan. Eerder vertrokken ook leden van de Eerste Kamer-fractie uit de partij en stapten ook Forum-politici in de provincie op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen