Politiek25 jun '21 16:36

De Jonge: Handhaaf niet als cafés vanavond open blijven

Auteur: BNR Webredactie

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid vindt het verstandig dat de politie niet handhaaft als café's vanavond na 22.00 open blijven. Dat zegt hij tegen BNR. Eigenlijk gaat de versoepeling van de coronaregels voor de horeca pas in om middernacht, maar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil die extra uurtjes open wel gedogen.

Aldus demissionair minister De Jonge tegen politiek verslaggever Sophie van Leeuwen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei gisteren dat horecagelegenheden met een nachtontheffing vanavond open mogen blijven. Volgens Grapperhaus is het een lokale beslissing, die in andere plaatsen anders kan uitvallen.

Burgemeesters

De Jonge krabbelt vandaag terug na een opmerking die hij gisteren maakte over de burgemeesters. Hij zei dat die veel te laat waren met regionale maatregelen toen er weer een nieuwe coronagolf was. Na wat boze telefoontjes van burgemeesters zegt De Jonge nu dat het niet zo was bedoeld. Volgens de minister had de landelijke overheid ook eerder in actie moeten komen.

(Laurens van Putten ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen