Politiek6 aug '21 10:08

PvdD: 'Voeg milieucomponent toe aan coronasteunpakketten'

Auteur: BNR Webredactie

Lammert van Raan is zeer kritisch op de manier waarop het kabinet de coronasteunpakketten momenteel vormgeeft. Partij voor de Dieren wil dat hier een milieucomponent aan wordt toegevoegd. Om ondernemers meer duidelijkheid te bieden, heeft Van Raan namens zijn partij een alternatief op de huidige Klimaatwet ingediend. Maar daar houdt het wat hem betreft niet bij op.

Volgens Van Raan gaat de milieucomponent toevoegen om politieke wil en durf. 'In het begin waren we voor de oorspronkelijke coronasteunpakketten.' Maar we geven zoveel geld uit aan coronasteun dat we ook moeten over hoe dat geldt wordt besteed, vindt Van Raan. Hij vindt dat met een klimaatopwarming van drie graden, het scenario waarin we nu zitten, partijen moeten nadenken over het steunen van een begroting die dat scenario niet verandert. 'Als je dat doet, ben je roekeloos bezig.'

Lees ook | Nieuw op BNR: De Ondernemerskamer

'Ondernemers vinden het helemaal niet erg of het 60 is of 80, ze willen vooral duidelijkheid. De aanscherping van de Klimaatwet geeft een juridische basis om zoveel mogelijk zo snel mogelijk te doen. Met kaders die voor ondernemers duidelijk zijn want ze weten precies wat ze moeten doen en hoeveel ze mogen uitstoten', zegt Van Raan. Daarnaast vindt Van Raan dat het grootschalige vernietigen van mens en dier strafbaar moet worden gesteld op persoonlijk niveau.

Over deze podcast

In De Ondernemerskamer gaat ondernemer Eduard Schaepman op zoek naar de politieke partijen die opkomen voor de ondernemer. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de podcast via bnr.nl/ondernemerskamer, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen