Politiek20 aug '21 07:26Aangepast op 20 aug '21 08:58

Felle reacties op fusiegeruchten PvdA en GroenLinks

Auteur: BNR Webredactie

Het gonst op het Binnenhof van de geruchten over een fusie van de Tweede Kamerfracties van GroenLinks en de PvdA. Volgens de NOS zouden VVD en CDA het wel zien zitten om over een coalitie te praten met de twee partijen, als ze de fracties samenvoegen.

Betrokkenen ontkennen tegenover BNR dat er concreet plannen voor een fusie zijn. Ondertussen wordt op de berichtgeving fel gereageerd. Achter de schermen zijn PvdA en GroenLinks niet blij. Bronnen binnen de partijen laten aan BNR weten dat ze graag zelf bepalen wat de toekomst is van hun partijen en dat ze zich dat niet laten opleggen door VVD en CDA.

Lees ook | PvdA en GroenLinks willen samen onderhandelen over nieuw Kabinet

Ondertussen is nog steeds niet duidelijk of informateur Mariëtte Hamer al concreet zicht heeft op een mogelijke coalitie. D66 blijft bezwaren houden tegen een optie met de ChristenUnie en VVD en CDA willen nog steeds niet met PvdA en GroenLinks samen, tenzij ze fuseren. Gisteren spraken onderhandelteams van VVD en D66 urenlang met de informateur. Na afloop wilde Mark Rutte weinig zeggen tegen politiek verslaggever Thomas van Groningen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen