Politiek10 sep '21 17:13Aangepast op 10 sep '21 17:52

Kabinet onderzoekt of nachthoreca eerder open kan

Auteur: BNR Webredactie

Het demissionaire kabinet heeft het OMT verzocht om te onderzoeken wat er vanaf eind deze maand mogelijk is voor de nachthoreca. Dat kan weleens een goed signaal zijn voor horecabazen, want half augustus liet het kabinet nog weten dat de nachthoreca tot 1 november dicht moeten blijven.

Lees ook - Liveblog corona | OMT adviseert versoepeling basisonderwijs

Aanstaande zondag praat het kabinet weer op het Catshuis met de experts van het Outbreak Management Team (OMT). Dinsdag wordt de knoop doorgehakt en zal naar buiten komen op welke steun het nachtleven en de evenementensector na 1 oktober kunnen rekenen. Op die datum komt er een einde aan de algemene coronasteunmaatregelen.

25 september

Volgens coronaminister Hugo de Jonge is aan het OMT gevraagd wat er mogelijk is per 25 september. 'En voor de nachthoreca geldt specifiek: zou dan al iets mogelijk zijn of toch een later moment', zei hij vrijdag na de ministerraad.

Eerder kwam al naar buiten dat het kabinet overweegt om cafés, restaurants en de cultuursector alleen toegankelijk te maken met coronatoegangsbewijzen. Voor horecazaken die na 22:00 uur open zijn wordt gedacht aan verplichte kaartverkoop. De brancheorganisatie van de horeca heeft al laten weten niets te zien in de plannen van het kabinet.

Luister terug - Toename coronapatiënten dreigt in gebieden met weinig testcentra

Volgens De Jonge blijven ook in het najaar nog maatregelen nodig om het coronavirus onder controle te houden. Hij wil zo min mogelijk beperkingen, maar wel voldoende om te voorkomen dat de zorg nog weer overbelast wordt. De rek in de samenleving om beperkingen opgelegd te krijgen is er volgens de minister wel uit, 'maar de rek is er ook uit bij de zorg'. Dat is een volgens hem dilemma voor het kabinet,


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen