Politiek16 nov '21 16:53Aangepast op 16 nov '21 19:02

Kabinet trekt portemonnee voor bedrijven in coronanood

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet trekt 1,3 miljard euro uit voor bedrijven die in de problemen komen door de nieuwe strengere coronaregels. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken dinsdag bekendgemaakt. Om ondernemers overeind te houden worden zij met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) gesteund tot en met het einde van dit jaar. Ook de evenementenbranche, de landbouwsector, de sportsector en culturele sector komen in aanmerking voor deze steun.

Bedrijven die hun omzet met dertig procent zien dalen en ook aan de overige voorwaarden voldoen, kunnen op steun rekenen uit het TVL. Met de extra steun wil het kabinet bedrijven tegemoetkomen in de vaste bedrijfskosten tot aan het nieuwe jaar.

Het kabinet trekt 1,3 miljard euro uit voor bedrijven die in de problemen komen door de nieuwe strengere coronaregels
Het kabinet trekt 1,3 miljard euro uit voor bedrijven die in de problemen komen door de nieuwe strengere coronaregels (ANPfoto)

De extra steun is nodig voor bedrijven die hard getroffen worden door de strengere coronamaatregelen die vorige week zijn ingegaan. Door het snel stijgende aantal coronabesmettingen heeft het kabinet besloten om horeca en winkels eerder te sluiten, geen publiek toe te staan bij sportwedstrijden en strengere regels in te voeren bij evenementen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen