Politiek13 jan '22 13:54

Kabinet zet in op versoepelingen voor onderwijs, sportscholen en winkels

Auteur: Remy Kock

Het kabinet gaat vanaf zaterdag de coronaregels voor het hoger onderwijs, detailhandel, contactberoepen en sport versoepelen. Bronnen bevestigen aan het ANP na berichtgeving van onder meer De Telegraaf en RTL Nieuws dat er op afspraak mag worden gewinkeld. Ook gaan de sportscholen en het hoger onderwijs weer open.

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verlaat het Catshuis na afloop van het overleg tussen ministers en deskundigen over het verlengen van de coronamaatregelen.
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verlaat het Catshuis na afloop van het overleg tussen ministers en deskundigen over het verlengen van de coronamaatregelen. (ANP SEM VAN DER WAL)

De huidige lockdown verstrijkt morgen en de weerstand tegen de huidige gang van zaken groeit. Werkgevers pleiten voor aanpassing van de regels omdat bedrijven steeds meer in de knel komen. Ook hebben winkeliers in verschillende steden al te kennen gegeven dit weekend hoe dan ook open te gaan.

Luister ook | 'Druk op kabinet om lockdown te versoepelen is enorm'

Volgens berichtgeving van onder meer De Telegraaf en RTL Nieuws is bevestigd dat men op afspraak weer mag winkelen, naar de sportschool kan en dat het hoger onderwijs opengaat. Hierbij wordt wel een maximaal aantal klanten per vierkante meter in acht genomen.

Druk

‘Het nieuwe kabinet staat enorm onder druk’, zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen van BNR. ‘Winkeliers en horecazaken dreigen hun deuren op te zetten. Burgemeesters vragen zich hardop af of ze nog wel gaan handhaven.'

Lees ook | Burgemeesters bespreken lockdown

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid was eerder deze week nog somber over versoepeling van de maatregelen. Het aantal besmettingen zal namelijk vermoedelijk nog verder stijgen. ‘In die setting, in het hier en nu, heb je weinig mogelijkheden om heel veel te versoepelen’, zei Kuipers maandag. Nu lijkt er dus toch schot in de zaak te zitten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen