Politiek20 jan '22 15:26

'Het draagvlak om ons dicht te houden is weg'

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan dertig burgemeesters ligt heeft kabinet nog maar twee dagen om meer duidelijkheid te geven voor de horeca-en cultuursector. Zowel de burgemeesters als de sectoren zelf willen vóór het weekend meer duidelijkheid over wanneer en in welke hoedanigheid zij weer open kunnen.

(ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Volgens Voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Robèr Willemsen heeft “Het kabinet heeft de kans gemist om afgelopen weekend perspectief te geven aan de horeca.”

Luister ook | Burgemeester Breda: 'Andere afslag nemen'

Nieuwe routekaart

Vandaag gaat Willemsen, namens de KHN het kabinet een routekaart aanbieden met een stappenplan waardoor de horeca zo snel mogelijk open kan gaan. De kaart bestaat uit vier fases waarvan de laatste in april is en er geen enkele maatregelen meer genomen hoeven worden. KHN heeft voor het opstellen van de kaart gekeken naar de aanpak van andere Europese landen.

Optimistisch

Willemsen is optimistisch over het toekomstige besluit van het kabinet. “Het verhaal is gewoon ongeloofwaardig aan het worden. Niet alleen voor onze achterban maar ook voor het grootste gedeelte van de maatschappij.” Als er voor het weekend nog geen duidelijkheid is van het kabinet, gaan sommigen horecazaken hun deuren toch opendoen.

Luister ook | Kamer debatteert over corona, Veiligheidsberaad eist concreet plan


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen