Politiek31 jan '22 16:55

SP Rotterdam heeft vertrouwen in campagne

Auteur: BNR Webredactie

Het worden in maart spannende gemeenteraadsverkiezingen voor de SP. In meerdere steden hebben leden zich van de partij afgesplitst en zijn nieuwe afdelingen opgezet. Zo ook in Rotterdam, waar de SP zelfs even helemaal niet meer mee leek te doen aan de verkiezingen. Lijsttrekker Theo Coskun van de Rotterdamse SP keert na 12 jaar terug in de politiek. 'Ik heb er alle vertrouwen in.'

(ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon)

'We hebben het interne geruzie snel achter ons gelaten. We hadden een keukenbrand, er smeult nog wat. Ik ben blij dat we vandaag een lijst hebben ingeleverd met twintig kandidaten, we kunnen nu volop campagne voeren voor een socialere stad met betaalbare woningen', zegt Coskun.

Scheuring

Er was een scheuring binnen de SP en nu doen de afgescheiden Socialisten 010 ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, Coskun wijdt er weinig woorden aan, hij beziet hen hetzelfde als welke andere partij dan ook. 'Er zijn eerder SP'ers weggegaan, dit is hetzelfde, er is een club die zich heeft afgesplitst. Jammer, ze hadden het niet hoeven doen, maar het is hun keus. Ze zijn niet meer of minder dan andere partijen, één van de twintig partijen die meedoen.'

En over de naamvoering waar ook gesteggel over was: 'Het landelijk bestuur bepaalt of een partij de naam mag dragen. Maar veel kiezers zijn niet geïnteresseerd in een kleuterklas binnen de SP. Ze willen weten of er betaalbare woningen komen, of er iets gedaan wordt aan de kinderarmoede.' Coskun wijst er op dat het al lastig is om mensen naar de stembus te krijgen.

Vertrouwen

De lijsttrekker heeft er in elk geval vertrouwen in: 'Iemand moet de lijst trekken, maar veel mensen zijn blij dat ik dat doe.' Hoewel hij na 12 jaar teruggehaald is door de partij benadrukt Coskun dat hij een stevig, enthousiast en gemêleerd team achter zich weet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen