Politiek16 feb '22 13:05

Kuipers en Yeşilgöz reageren nog niet op OVV-rapport

Auteur: BNR Webredactie

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers en minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz willen nog niet inhoudelijk reageren op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid OVV over de aanpak van de coronacrisis, maar willen het eerst lezen en binnen het kabinet bespreken. Dit ondanks dat de inhoud van het rapport op hoofdlijnen al bekend was bij beide bewindslieden - vorig jaar ontvingen de ministeries een conceptversie.

Beide ministers zeggen begin maart met een uitgebreide reactie te zullen komen. 'We komen echt met een respons, maar er ligt een zeer lijvig rapport. Daar zijn we erg blij mee, maar we moeten even de tijd nemen om het volledig te lezen en gezamenlijk te bespreken', zegt Kuipers.

Yeşilgöz noemt de aanbevelingen van de OVV 'in essentie en vanuit de eerste blik' herkenbaar. 'Er zijn elementen waar we al mee bezig waren en elementen die je nu kunt oppakken.' Ze noemt het 'heel goed' dat de onderzoeksraad heeft gekeken naar de crisisstructuur zoals die in Nederland bestaat. Daar valt volgens haar 'altijd van te leren'.

Gerelateerde artikelen