Politiek14 mrt '22 18:12

Rita Verdonk: 'We gaan voor vijftien zetels'

Auteur: BNR Webredactie

Rita Verdonk keert terug in de politiek, en dat doet ze met Richard de Mos in de Haagse gemeenteraad. Met de partij Hart voor Den Haag staan Verdonk en De Mos de afgelopen week steevast op nummer één in de peilingen. Verdonk nam tien jaar geleden afscheid van de Tweede Kamer, maar koos nu voor haar terugkeer in de politiek voor het Haagse.

De samenwerking met De Mos bevalt haar erg goed. Vier jaar geleden vroeg hij haar al om zich bij zijn partij Groep de Mos aan te sluiten, maar dat aanbod sloeg ze toen af. Nu woont ze dichterbij en durft ze het toch aan. De samenwerking met De Mos bevalt haar zeer goed.

Klacht

Richard de Mos heeft een grote aanhang in Den Haag, maar er staat ook een klacht tegen hem van corruptie tijdens zijn wethouderschap, waar het Openbaar Ministerie nog mee bezig is. Hart voor Den Haag en Verdonk hebben wel duidelijk besproken wat er zou gebeuren als De Mos schuldig zou worden bevonden.

Plannen in het Haagse

Met een eerste plek in de peilingen lijkt Hart voor Den Haag leidend te kunnen gaan zijn in het vormen van een coalitie in de gemeenteraad. Welke partijen ze graag in de coalitie zou zien?

Hart voor Den Haag wil luisteren naar de Haagse bewoners om de problemen van de stad op te lossen. Verdonk noemt woningnood, isolatie en een nieuw plan voor Haagse probleemwijken als speerpunten van het programma. Belangrijk is voor haar vooral dat bewoners betrokken worden in het beleid. Maar de eerste missie is natuurlijk zo veel mogelijk stemmen krijgen. Verdonk mikt hoog:

Luister ook | Gemeenten moeten aan de slag met verkeersveiligheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen