Politiek16 mrt '22 23:04

Nanninga (JA21) wil besturen in Amsterdam: 'rechtvaardigt de uitslag'

Auteur: BNR Webredactie

Annabel Nanninga, lijsttrekker van JA21 in Amsterdam en naamgever van de landelijke partij, is uitermate tevreden met de voorspelling dat haar partij met 2 zetels in de Amsterdamse raad komt. 'Wat we hebben gedaan, is gewaardeerd en beloond', zegt de lijsttrekker.

In 2018 kwam ze met drie zetels in de Amsterdamse raad, maar dan met haar vorige partij Forum voor Democratie. In de tussentijd splitste ze van FvD en richtte ze met Joost Eerdmans JA21 op, dat drie zetels heeft in de Tweede Kamer. 'We hebben heel effectief oppositie gevoerd. Dit is echt heel geweldig en we kunnen op oude voet verder', meldt Naninnga.

Annabel Nanninga (JA21).
Annabel Nanninga (JA21). (ANP / ANP)

Nanninga wil besturen

De lijsttrekker hoopt dat ze met haar partij in het gemeentebestuur van Amsterdam komt. 'Daar gaan we gewoon over praten. Ik denk dat het redelijk is om te kijken wat de rechtse kiezer wil. Het is een heel duidelijk teken en we zitten steviger in de wedstrijd dan het linksige VVD. Hier kan je niet overheen kijken en is een dikke winst.'

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen

Nanninga wil dat het bestuur een afspiegeling wordt van de uitslag. 'De progressief-linkse partijen hebben het altijd over een gelijkwaardige afspiegeling. Nou, dan moet je toch eens met ons komen praten. Dat rechtvaardigt deze uitslag ook wel', aldus de JA21-voorvrouw.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen