Politiek17 mrt '22 09:30

Minister voor Rechtsbescherming Weerwind werkt aan verbod gokreclames

Auteur: BNR Webredactie

Nog geen half jaar na de legalisatie van de gokmarkt komt minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind met maatregelen om de gokreclames aan banden te leggen. 'Er zijn signalen van verslavingsexperts en van maatschappelijke verontwaardiging, en die leg ik niet naast me neer', zegt hij in het FD.

(ANP / Peter Hilz)

De nieuwe minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind (D66) heeft een klein, maar lastig dossier op zijn bord. De legalisatie van de onlinegokmarkt, die per 1 oktober 2021 zijn beslag heeft gekregen, leidt tot een golf aan gokreclames, vooral op televisie. Onder anderen bekende oud-voetballers prijzen daarin gokken aan als een groot feest. De reclames zorgen voor irritatie, ook bij partijen in de Tweede Kamer.

Een deel van de fracties, vooral de SP en de christelijke partijen, waren eigenlijk altijd al tegen legalisatie. Zij hebben dan ook het voortouw genomen om te komen tot een reclameverbod. Het gaat de Kamer vooral om het risico dat de legalisatie op deze manier niet alleen leidt tot een verantwoord legaal aanbod, maar ook tot meer gokverslaafden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen