Politiek19 mrt '22 12:11

Volt gaat Gündoğan royeren: uit de fractie, uit de partij

Auteur: BNR Webredactie

De partij Volt gaat Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan toch uit de fractie zetten en royeren als lid van de partij. Dat schrijft het partijbestuur in een brief die naar de leden is gestuurd. De andere fractieleden van Volt, Laurens Dassen en Marieke Koekkoek, spreken volgens het bestuur van een 'onoverkomelijk politiek conflict en vertrouwensbreuk'.

(ANP Evert Elzinga )

Gündoğan ligt met de partij overhoop, na meldingen van grensoverschrijdend gedrag tegen haar en vervolgens een schorsing uit de fractie. Door dat laatste zette de rechter een streep.

Donderdagavond zei Gündoğan in het programma Jinek dat ze haar aangiften van smaad en laster tegen de partij en dertien melders van wangedrag aan haar adres niet intrekt maar juist gaat uitbreiden. Het intrekken van de aangiftes was een voorwaarde voor verzoening, vonden het bestuur en Dassen.

Plan van aanpak

Gündoğan wil pas na het weekend reageren op het besluit van haar partij Volt om haar uit de fractie te zetten en te royeren als partijlid. Dat laat Gündoğans advocaat Geert-Jan Knoops zaterdag weten.

Knoops zegt dat er aan een 'plan van aanpak' wordt gewerkt, waar ze komende week mee naar buiten komt. Hij wil niet zeggen of dat betekent dat Gündoğan zich zal verzetten tegen de stappen die Volt heeft aangekondigd. 'We willen dit nu niet bekendmaken', aldus Knoops.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen