Politiek12 apr '22 15:27

Britse premier Johnson krijgt boete voor overtreden van coronaregels

Auteur: ANP

De Britse premier Boris Johnson krijgt een boete voor het overtreden van coronaregels. Ook minister Rishi Sunak van Financiën wordt beboet. Eerder op de dag werd bekend dat het aantal coronaboetes voor overheidspersoneel was opgelopen van twintig naar meer dan vijftig.

(ANP / AFP)

Johnson en Sunak zijn dinsdag door de politie op de hoogte zijn gesteld, meldt een woordvoerder van Johnsons kantoor. De twee politici worden beboet omdat ze feestjes hadden bijgewoond toen in Engeland een lockdown van kracht was vanwege de coronapandemie.

De Britse politie doet onderzoek naar twaalf bijeenkomsten met overheidspersoneel in onder meer Downing Street 10, het kantoor van Johnson. De affaire rond feestjes en borrels staat bekend onder de naam 'partygate'.

De positie van Johnson kwam eerder dit jaar vanwege het schandaal zwaar onder druk te staan. Meerdere leden van zijn Conservatieve Partij riepen op tot zijn aftreden. Oppositieleider Keir Starmer van Labour heeft na de bekendmaking van boetes opnieuw opgeroepen tot Johnsons vertrek. Hij vindt dat ook Sunak zijn ontslag moet indienen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen