Politiek14 apr '22 13:24Aangepast op 14 apr '22 13:51

Steunfonds van CDA'ers haalt geld op voor Pieter Omtzigt

Auteur: BNR Webredactie

Vier actieve CDA-leden hebben via een steunfonds tienduizenden euro's opgehaald voor het zelfstandige Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Dat meldt de Telegraaf. Het geld zou onder meer bedoeld zijn om bijeenkomsten te organiseren door het land.

(ANP / Peter Hilz)

Het fonds werd in november 2021 opgericht, twee maanden na de terugkeer van Omtzigt in de Kamer. De vier CDA'ers zeggen Omtzigt te kennen uit hun eigen netwerk en vormen het bestuur van het fonds. Het geld is ook bedoeld om Omtzigt te steunen bij zijn taken als parlementariër. Sinds hij na grote onrust binnen het CDA uit de partij stapte, zag hij zijn middelen flink teruglopen.

'Mijn vertrek uit het CDA was niet geheel vrijwillig, het was onmogelijk nog in die coalitie te functioneren. Als afsplitser krijg ik maar de helft van de spreektijd en een kwart van het budget', aldus Omtzigt tegen de Telegraaf.

Lees ook | Omtzigt: 'Steunteam toeslagenouders met uithuisplaatsing gaat niks oplossen'

Of dit fonds een opstap is naar het vormen van een nieuwe partij wil Omtzigt niet zeggen, maar de intentie om door het land bijeenkomsten te organiseren zou daar een indicatie van kunnen zijn. Volgens een recente peiling van Maurice de Hond zou bij verkiezingen Omtzigt met een nieuwe partij met 26 zetels de grootste worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen