Politiek19 apr '22 20:12

Kaag had beter moeten weten

Auteur: BNR Webredactie

Natuurlijk komen dit soort dingen óók bij D66 voor. Dat had Sigrid Kaag moeten zeggen, vindt politicoloog Julia Wouters. D66 is een grote partij met vele afdelingen. Dus dan weet je dat er grensoverschrijdend gedrag zal zijn. Maar in plaats daarvan haalde Kaag opgelucht adem, en constateerde dat er bij haar partij geen structurele problemen waren.

Podcast | Kaag had beter moeten weten

‘Sigrid Kaag is een vrouw. Het kan niet anders dan dat zij af en toe ook grensoverschrijdende opmerkingen heeft gehad. Ze moet hier ervaring mee hebben. Ook bij D66', zegt politicoloog Julia Wouters in BNR's podcast De Nieuwsdag.

Volgens de politicoloog had Sigrid Kaag beter kunnen zeggen dat dit soort dingen ook bij D66 voorkomen. Dat het een hele grote partij is met een hele actieve afdeling. En dat er natuurlijk af en toe iets gebeurd is.

(ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht)

Maar in plaats daarvan haalde Kaag opgelucht adem, en constateerde dat er bij haar partij geen structurele problemen waren, vindt Wouters. Waarom? 'Ze wilde laten merken dat het bij D66 gewoon goed is. Ze heeft het klein gemaakt.’ Nee, je hoeft het volgens Wouters echt niet uit te vergroten. ‘Je moet gewoon zeggen dat het een probleem is. En natuurlijk gebeurt dat ook bij D66.’

Wouters vervolgt: 'We hebben soms de illusie dat dit soort dingen aan de andere kant van de schutting gebeuren. Maar dat is niet zo. Overal gebeuren dingen die het daglicht beter niet kunnen verdragen. Waar het om gaat is dat we ernaar toe moeten dat als er onsmakelijke of kwetsende grapjes worden gemaakt, we niet uit beleefdheid gaan zitten mee lachen', aldus Wouters.

Lees ook | Jan Paternotte: 'Buikpijn' over MeToo D66


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen