Politiek20 apr '22 17:57

Van Drimmelen weg bij adviesbureau vanwege MeToo-affaire bij D66

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De in opspraak geraakte D66-strateeg Frans van Drimmelen legt zijn werk neer bij het adviesbureau Dröge en Van Drimmelen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bureau woensdagmiddag. Volgens het Algemeen Dagblad zou Van Drimmelen ook zijn D66-lidmaatschap hebben opgezegd, maar de woordvoerder kon dit niet bevestigen omdat het volgens haar gaat om een 'zeer persoonlijke verklaring'.

Frans van Drimmelen
Frans van Drimmelen (Adviesburau Dröge en Van Drimmelen.)

In een verklaring aan het AD erkent Van Drimmelen dat hij 'domme dingen' heeft gedaan, zoals het aangaan van een buitenechtelijke relatie. Die duurde anderhalf jaar en eindigde in 2015, schrijft hij. 'Ik heb daarna getracht in gesprek te raken door het sturen van berichten langs verschillende kanalen.' Ook erkent hij dat hij 'te lang, te hardnekkig en soms bijzonder onaardig' heeft geprobeerd een gesprek met de vrouw voor elkaar te krijgen. Van Drimmelen wordt onder meer beschuldigd van stalking, chantage en bedreiging.

Lees ook | Jan Paternotte: 'Buikpijn' over MeToo D66

'Dit gedrag heb ik te lang aangehouden', schrijft de D66-prominent. 'Ik was verliefd, verbouwereerd, boos en heel ongelukkig met de situatie.' Van Drimmelen schrijft 'enorm spijt' te hebben en dat hij 'onvoldoende rekening' heeft gehouden met de gevoelens van de vrouw met wie hij de buitenechtelijke relatie had.

De Volkskrant berichtte vorig weekend dat D66 een jaar lang conclusies over Van Drimmelen verzweeg. Uit het rapport zou naar voren komen dat Van Drimmelen zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het bestuur heeft toegezegd nog eens naar het onderzoek te kijken en komt vrijdag met een reactie.

Lees ook | D66 verzwijgt grensoverschrijdend gedrag prominent partijlid


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen