Politiek7 jun '22 15:54Aangepast op 8 jun '22 07:38

'Negatief framen begon onder Bolkestein en Fortuyn'

Auteur: Julian Verbeek

Volgens DENK-voorman Farid Azarkan vond er een eind jaren '90 een omslag plaats in de berichtgeving over mensen 'met een andere achtergrond'. Aangevoerd door toenmalig VVD-leider Frits Bolkestein en later Pim Fortuyn werden zij volgens Azarkan steeds vaker 'negatief geframed' door politici, zegt hij vandaag in BNR's Big Five.

Volgens DENK-voorman Farid Azarkan vond er een eind jaren '90 een omslag plaats in de berichtgeving over mensen 'met een andere achtergrond'.
Volgens DENK-voorman Farid Azarkan vond er een eind jaren '90 een omslag plaats in de berichtgeving over mensen 'met een andere achtergrond'. (ANP / Peter Hilz)

Azarkan stelt dat sinds Bolkestein en Fortuyn steeds meer politici bewust negatieve berichten opzoeken over mensen met een migratie-achtergrond. Volgens hem wordt dit door PVV-leider Geert Wilders 'uitgemolken tot de dag van vandaag'.

Beluister het hele gesprek met Farid Azarkan in de podcast van BNR's Big Five

'Markuszower (PVV-Kamerlid, red.) die elke dag in de krant kijkt: is er iets met asielzoekers, dan ga ik een debat aanvragen. Twee, drie debatten per week. Het is mensonterend, het is framend. Er gebeurt van alles in Nederland en op het moment dat het iemand is met een andere afkomst, dan ga ik een debat aanvragen. Het is te doorzichtig.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen