Politiek4 aug '22 15:02

Caroline van der Plas van BBB weer aan het werk na bedreigingen

Auteur: ANP

Caroline van der Plas laat zich weer zien in de media en gaat weer werkbezoeken afleggen. De fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) legde vorige week donderdag haar werkzaamheden tijdelijk neer vanwege bedreigingen.

(Peter Hilz )

Inmiddels kan ze weer aan de slag omdat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, zo bevestigt BBB op haar website na berichtgeving van RTL Boulevard. De partij zegt dat er maatregelen getroffen zijn rond de woning en de persoonlijke beveiliging van de fractievoorzitter. 'Over de aard van de maatregelen kan en mag zij niks zeggen, maar ze zijn zodanig geoptimaliseerd dat Caroline haar werkzaamheden buiten de deur weer gaat oppakken', zo schrijft de politieke partij. Van der Plas zal zich alleen niet laten zien bij grotere publieke optredens, zoals evenementen waarbij veel mensen aanwezig zijn.

Lees ook | Van der Plas: dreigementen tegen mij komen niet van boeren

Van waar de bedreigingen precies kwamen, heeft Van der Plas nooit duidelijk gemaakt. Wel stelde ze dat de bedreigingen niet vanuit de boerenhoek kwamen. Ook kreeg ze uit meerdere hoeken steunbetuigingen, onder andere van D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en PVV-leider Geert Wilders. Ook veroordeelden meerdere politici de bedreigingen aan het adres van Van der Plas.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen