Politiek6 sep '22 16:43Aangepast op 9 sep '22 10:44

Jetten komt terug op Gazprom-besluit

Auteur: Joëlle Baelde

Minister van Energie Rob Jetten komt terug op zijn besluit over dure gascontracten voor gemeenten. Dat melden Haagse bronnen aan BNR. Eerder dwong de minister ruim 120 gemeenten om hun contract stop te zetten, vanwege de sancties tegen Rusland.

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, op het Binnenhof voor de ministerraad.
Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, op het Binnenhof voor de ministerraad. (ANP / Laurens van Putten / Hollandse Hoogte)

'Het lijkt erop dat het nu gewoon klaar is. Ook in andere landen blijft het gas gewoon geleverd worden door deze onderneming. Het gas gaat niet meer naar Rusland, hoor je in het buitenland, maar Nederland bleef zo streng tegen gemeenten. Daardoor is grote onrust ontstaan bij waterschappen en bedrijven', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Den Haag

De gemeente Den Haag wil al langer een ontheffing voor Russische sancties. Ze hebben problemen met het vinden van een nieuwe gasleverancier. Door de sancties moest Den Haag het gascontract met Gazprom voor 10 oktober opzeggen. Probleem daarbij is dat er dan ook een vervanger moet zijn, maar die kon de gemeente nog niet vinden. Wel is er een publieke aanbesteding gedaan, daar meldde echter geen enkel bedrijf zich voor aan.

Lees ook | Den Haag wil ontheffing sancties Rusland


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen