Politiek15 sep '22 16:40

Minister Kaag was niet op de hoogte van vertrek Benschop

Auteur: BNR Webredactie

Ondanks dat minister Sigrid Kaag (Financiën) officieel aandeelhouder is van Schiphol, was ze van te voren niet ingelicht over het vertrek van topman Dick Benschop. Dat melden Haagse bronnen aan BNR. Op dit moment zit Kaag op een top in Sarajevo met centrale bankiers en ministers van Financiën.

Ondanks dat minister Sigrid Kaag (Financiën) officieel aandeelhouder is van Schiphol, was ze van te voren niet ingelicht over het vertrek van topman Dick Benschop.
Ondanks dat minister Sigrid Kaag (Financiën) officieel aandeelhouder is van Schiphol, was ze van te voren niet ingelicht over het vertrek van topman Dick Benschop. (ANP / Fotobureau Dijkstra)

In de Tweede Kamer ontstond verontwaardiging dat ook minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) niet eerder op de hoogte was van het vertrek van Benschop, terwijl de raad van commissarissen van Schiphol woensdag al op de hoogte was. Harbers kreeg donderdagochtend het nieuws pas te horen vanuit Schiphol.

'Ik ben in ieder geval geïnformeerd voordat het nieuws naar buiten is gekomen en ik denk dat dat ook gewoon netjes is', zegt de minister hierover. Harbers verwees wel naar Financiën, omdat de minister officieel aandeelhouder is van Schiphol. Harbers ging er dan ook vanuit dat zijn collega Kaag wel op de hoogte was.

Lees ook | Vertrek Dick Benschop bij Schiphol 'onvermijdelijk'

Feitenrelaas

Onder anderen Suzanne Kröger van GroenLinks, Habtamu de Hoop (PvdA) en Lammert van Raan (PvdD) reageerden verontwaardigd dat Harbers naar hun oordeel pas zo laat op de hoogte was. Meerdere deelnemers aan het debat vinden het ook niet netjes dat ze zijn overvallen door dit nieuws tijdens een debat over de luchtvaart. Ze verzoeken om een Kamerbrief met een feitenrelaas over de wijze waarop de ministeries van Financiën en Infrastructuur en Waterstaat zijn geïnformeerd over het opstappen van Benschop.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen