Politiek22 sep '22 06:09Aangepast op 27 sep '22 09:36

Kaag: 'Ik moet de grenzen van mijn integriteit bewaken'

Auteur: ANP

'Er zijn grenzen en ik moet de grenzen van mijn integriteit bewaken', zei minister Sigrid Kaag (Financiën) na het incident met FVD-leider Thierry Baudet. Kaag liep weg uit het debat over de plannen van Prinsjesdag, net als de rest van het kabinet.

Sigrid Kaag, minister van Financien, loopt weg uit Vak K, tijdens de bijdrage van Thierry Baudet (FvD), tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.
Sigrid Kaag, minister van Financien, loopt weg uit Vak K, tijdens de bijdrage van Thierry Baudet (FvD), tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. (ANP / Sem van der Wal)

Baudet insinueerde tijdens zijn bijdrage dat Kaag op een spionnenschool heeft gezeten. Het gaat om St. Anthony's College van de Universiteit van Oxford waar Kaag heeft gestudeerd. 'Dit is mijn grens. Ik laat mij door niets en niemand op die manier wegzetten. Ook niet in het parlement waar ik te gast ben.'

Lees ook | Omgangsnormen Tweede Kamer gaan nu echt op de schop

Kaag krijgt veel bedreigingen. Ze wordt sinds juni extra beveiligd. Dit soort verhalen maakt het er volgens haar niet beter op. Haar familie is ook bezorgd over haar en heeft angst dat er wat met haar gebeurt.

Ze waardeerde het dat de rest van het kabinet eveneens de zaal verliet. 'Ik voel mij enorm gesteund door het kabinet.'

Lees ook | Kabinet loopt weg bij Baudet; Kamervoorzitter ontneemt FVD-leider het woord


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen