Politiek21 okt '22 10:36

Edith Schippers keert terug in de politiek als VVD-lijsttrekker Eerste Kamer

Auteur: BNR Webredactie

Voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers keert terug in de politiek als lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2023. Dat maakt de partij bekend. In een aankondigingsvideo zegt ze dat ze 'beter mee kan doen' in plaats van 'vanaf de zijlijn' ergens iets van te vinden.

Voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers keert terug in de politiek als lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2023.
Voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers keert terug in de politiek als lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2023. (ANP / Jean-Pierre Geusens)

Edith Schippers wordt door sommigen ook gezien als de mogelijke opvolger van premier Mark Rutte, om de VVD te leiden. Daar liet ze zich ook over uit door te zeggen dat het 'niet haar ambitie' is, al 'sluit ik nooit iets uit'.

Schippers was tijdens haar politieke carrière onder andere Tweede Kamerlid, minister van Volksgezondheid en informateur. Op 1 februari 2019 werd zij voorzitter van de raad van bestuur van DSM Nederland en sinds 1 januari dit jaar is zij voorzitter van de raad van bestuur van DSM Europa.

De Eerste Kamerverkiezingen worden in mei volgend jaar gehouden. De senatoren worden door de Provinciale Staten gekozen. De Provinciale Statenverkiezingen zijn in maart.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen