Gemeenteraadsverkiezingen 20146 mrt '14 11:53

De visie van Vincent | Deel 2: Hoorn

Auteur: BNR Webredactie

De enige partij die overal te horen is. Aangevoerd door de lijsttrekker met visie: Vincent Bijlo. Iedere dag vanaf een andere plek in Nederland geeft hij z'n kijk op wat er speelt in de gemeentepolitiek. Ditmaal vanuit het Noord-Hollandse Hoorn.

Vincent, waar ben je?
"In Hoorn, Noord-Holland. Het wordt gespleten door een heikel punt."

Is dat nou nog niet opgelost, met dat beeld van Jan Pieterszoon Coen?
"Nee, nog steeds niet. Maar dat ga ik straks zelf oplossen. Ik zet mijn auto er even tegenaan. Dat zal hem leren, die vuile koloniaal. Nee, het gaat ditmaal over een tunnel. De zogenaamde Carbasiuswegtunnel. Die moet onder het spoor worden gelegd. Er staan namelijk elke dag verschrikkelijke files, Hoorn in en Hoorn uit. De voorstanders van die tunnel beweren dat je de files kunt oplossen door een tunnel te leggen onder het spoor. Daardoor wordt de binnenstad vreselijk goed bereikbaar. De voorstanders hebben zich verenigd in Hoorntunnelja. Hou dat vast."

Dan heb je zeker ook Hoorntunnelnee?
"Exact. Hoorntunnelnee is tegen de tunnel. Hoorntunnelnee denkt dat je niet meer auto's in de binnenstad moet hebben en dat het het beste is als je een autoluwe binnenstad hebt. Hoorntunnelja denkt dat het het beste is als je een autovolle binnenstad hebt. Bovendien is Hoorntunnelnee bang voor zoekverkeer."

Zoekverkeer?
"Zoekverkeer ja. Dat is verkeer dat zich het lazarus zoekt naar een parkeerplaats."

En wat kost die tunnel?
"59 miljoen euro."

En hoe wil Hoorntunnelja dat betalen?
"Uit parkeerinkomsten. Nou, dan moet je flink gaan parkeren. Dat moet je dan ook in de binnenstad doen, want buiten de binnenstad is parkeren gratis. Maar je moet parkeren ook weer niet te duur maken, want anders komt er niemand door die mooie nieuwe tunnel de stad in."

Er wordt dus nergens anders meer over gesproken?
"Het zit werkelijk muur en muurvast. Het gaat nergens anders meer over. Er is zelfs vanmiddag nog een actiegroep opgericht. Naast Hoorntunnelja en Hoorntunnelnee heb je nu ook Hoorntunnelmmwwwhaaa."

Gerelateerde artikelen