Gemeenteraadsverkiezingen 201411 mrt '14 18:12

De visie van Vincent | Deel 6: Soest

Auteur: BNR Webredactie

De enige partij die overal te horen is. Aangevoerd door de lijsttrekker met visie: Vincent Bijlo. Iedere dag vanaf een andere plek in Nederland geeft hij z'n kijk op wat er speelt in de gemeentepolitiek. Ditmaal vanuit Soest.

Waar ben je?
"Ik ben in Soest. Ik sta hier bij de Fatih Moskee. Ik heb een tip gekregen van Burgerbelangen Soest - Soesterberg dat de PvdA hier stemmen zou ronselen."

Hoor ik daar Arabisch? Volgens mij niet...

"Geen idee, ik zal even luisteren. Het klinkt als gans Spekman. Dat  kan toeval zijn. Wat is hier gebeurd? Lijsttrekker Osman Suna van de PvdA zou samen met raadslid Muhammet Baskaya stemmen hebben geronseld. Moskeegangers is gevraagd hun stempassen in te leveren. Dan zou het bestuur van de moskee ze invullen en de PvdA zou dan stemmen krijgen. Als stukje service onder het motto: in Soest stemmen we PvdA.”

Dat is toch verboden?

“Natuurlijk mag dat niet. Dat ging overigens bij christelijke partijen vroeger ook zo hoor, toen de kerken nog vol zaten. Bovendien, is Allah het hier mee eens dat het zo gaat? Dat kan absoluut niet. Het begon met mail van de webmaster van de PvdA-site in Soest die de service aankondigde. De lijsttrekker heeft zich net teruggetrokken. Het zou toch wel gebeurd zijn, dat hij hier echt fysiek aanwezig is… O wacht even… daar komt iemand. Wat wilt u? Mijn stempas? Geen sprake van! Zie je wel Petra? Het is gewoon waar!”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen