Gemeenteraadsverkiezingen 20145 mrt '14 08:28Aangepast op 5 mrt '14 09:05

'Rutte van harte welkom in Roosendaal'

Auteur: Thijs Baas

Premier Rutte bezoekt als VVD-voorman de Brabantse grensgemeente Roosendaal. Maar of hij daar veel stemmen gaat trekken is nog maar de vraag, met de recente accijnsverhogingen van het kabinet.

Veel klanten van bedrijven in de grensstreek doen sinds de verhoging hun inkopen over de grens. Maar voor Jeroen van den Beemt, fractievoorzitter van de VVD in Roosendaal, is dat geen enkel beletsel om de premier een warm welkom te geven en mee te praten over de ontwikkelingen in Roosendaal. "We zijn blij met de komst van Rutte, ik denk dat mensen allemaal snappen dat er in Den Haag aandacht is voor wat er gebeurt aan de grens en dat er daarom ook opnieuw naar die accijnzen wordt gekeken."

Maar volgens VVD-wethouder Teeuwsen van de grensgemeente Aalten vervreemdt de partij zich van haar traditionele achterban. "Het MKB en de middeninkomens worden op dit moment wel heel erg getroffen door alle maatregelen vanuit Den Haag. Er wordt gevreesd voor werkgelegenheid. Ik heb een oproep gedaan dat we vanuit dit gebied op dit moment weinig behoefte om landelijke politici te zien."

Gerelateerde artikelen