Gemeenteraadsverkiezingen 20145 mrt '14 14:46Aangepast op 6 mrt '14 13:36

BNR verzamelt verkiezingsposters en filmpjes

Auteur: Pieter van den Akker

Bij de kerk, op een rotonde, op de brug, op het plein of rondom het bos: je hoeft dezer dagen maar om je heen te kijken of je ziet verkiezingsposters. Op de bontgekleurde affiches schreeuwen de plaatselijke politici om aandacht. Met slogans & portretten wordt geprobeerd de strijd om de zwevende kiezer te winnen.

Het bekendst zijn natuurlijk de posters van de grote, gevestigde partijen, maar ook de lokale, kleinere partijen laten zich van hun beste kant zien. Met leuzen als Stem op een goeie Peer! Daar plukt Uden vruchten van (Uden), Wij geloven in Zoetermeer! of Forza! (Velsen), proberen de partijen voor de verkiezingen op 19 maart stemmen in de wacht te slepen.

Bij sommigen kent de originaliteit geen grenzen. Zo maakte de PvdA in Waterland een Animal Crackers-achtig filmpje en laat GroenLinks in Zeist van zich horen met een zingende wethouder (zie hieronder). BNR verzamelt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zoveel mogelijk opmerkelijke, koddige of knap gemaakte posters of filmpjes.

Heb jij een bijdrage? Mail ‘m dan naar online@bnr.nl of stuur ‘m door via Twitter met #BNR. De bonte collectie vind je op BNR.nl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen