Gemeenteraadsverkiezingen 201414 mrt '14 16:41Aangepast op 14 mrt '14 17:31

Wilders bindt iets in met Marokkanenopmerking

Auteur: Thijs Baas

Geert Wilders lijkt toch wat terug te komen op z’n gewraakte Marokkanenopmerking. Waar hij eerder deze week zei te hopen op minder Marokkanen in Den Haag, heeft hij het nu over minder criminele Marokkanen.

Politiek Den Haag struikelde vandaag wederom over elkaar heen naar aanleiding van Wilders’ opmerking, die weer beantwoord werd door PvdA-partijbestuurslid Fouad Sidali.

Geert Wilders geniet ervan mensen op hun ziel te trappen, constateerde minister Timmermans vanochtend. En Wilders is weer boos, want zo gaat dat in Den Haag, zeker een paar dagen voor verkiezingen. Wilders weet als geen ander hoe je de aandacht naar je toe trekt, constateert verslaggever Jeroen Stans. Zoals afgelopen week op campagne in Den Haag, waar hij z’n Marokkanenopmerking maakte: "Voor die mensen doen we het. Die stemmen op een veiligere en socialere stad met in ieder geval minder lasten en als het even kan ook minder Marokkanen."

Pestkop
Daarop kon Fouad Sidali de verleiding weer niet weerstaan om te reageren. Hij twitterde: "Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten." "Ik denk dat Fouad overmand was door emotie", reageerde Timmermans. "Maar we weten ook allemaal uit onze schooltijd dat je een pestkop niet moet belonen door op zijn provocatie in te gaan."

En hoewel Wilders nog steeds boos is, nu nog op minister Timmermans, doet hij ogenschijnlijk een stapje terug. Al ontkent hij dat zelf. Waar de PVV-leider eerder deze week sprak over Marokkanen, zegt-ie nu dat-ie criminele Marokkanen bedoelde. En dus niet álle Marokkanen. Het is maar een stapje, zegt Stans, maar misschien vindt Wilders zelf dat-ie te ver ging. Al weerhoudt PvdA-minister Asscher dat er niet van Hagenaars op te roepen volgende week vooral niet op de PVV te stemmen. Maar een stemadvies? Nee, zo mag je het niet noemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen