Gemeenteraadsverkiezingen 201413 mrt '14 11:58Aangepast op 13 mrt '14 13:12

Spekman: opmerking Wilders is om te braken

Auteur: BNR Webredactie

De manier waarop PVV-leider Geert Wilders zich heeft uitgelaten over Marokkanen is walgelijk. Zo reageert PvdA-voorzitter Hans Spekman op de woorden van Wilders. "Ik hoorde de uitspraak en moest ervan braken."

Wilders was woensdag op verkiezingscampagne in Den Haag en stelde toen dat zijn kiezers stemmen voor 'een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen'.

'Hagenaars pikken dit niet'
Volgens Spekman zet Wilders daarmee een hele bevolkingsgroep opzij. "Dit pikken Hagenaars niet. Mensen ervaren overlast en criminaliteit en wie daar verantwoordelijk voor is, moet worden aangepakt. Maar een hele groep wegzetten waarin ook veel mensen zitten die hun stinkende best doen, dan kan niet.''

De uitlatingen van Wilders wakkeren in de laatste dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag de strijdlust aan bij de PvdA. "Wij gaan Wilders opzij zetten hier in Den Haag'', aldus Spekman.

Wilders blijft bij uitspraak
DPVV-leider Geert Wilders vindt het 'te gek voor woorden' dat hij niet over Marokkanen mag zeggen wat hij wil, zo zei hij donderdag op RTLZ. Wilders reageerde op de commotie die is ontstaan over zijn uitspraak dat Den Haag 'een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen' moet worden.

Wilders hoopt niet dat Spekman daadwerkelijk moet braken, maar dat zou volgens hem wel 'een mooie aanleiding zijn om eens een keer een schone trui aan te trekken'.

Nek-aan-nekrace
In de peilingen voeren PVV en PvdA in Den Haag een nek-aan-race om bij de raadsverkiezingen de grootste partij worden. Wat er op het spel staat bij deze verkiezingen, is volgens Spekman met de uitspraak van Wilders nu wel heel duidelijk: 'kiezen voor een verdeelde stad of voor één Den Haag'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen