Gemeenteraadsverkiezingen 201420 mrt '14 12:31

Samsom: Hilhorst heeft het zelf beslist

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdamse lijsttrekker van de PvdA, Pieter Hilhorst, heeft 'zelf geconcludeerd dat hij niet verder kon'. "Ik vind dit een betreurenswaardig besluit maar respecteer het natuurlijk wel."

Dat zei PvdA-voorman Diederik Samsom donderdag in een reactie tegen verslaggever Hans Verbeek. "Hij heeft zelf besloten, op basis van wat er voor ligt in Amsterdam, dat hij niet degene is die verder kan. Dat vind ik heel jammer want het is een talentvol politicus met een tomeloze energie die hij de afgelopen maanden elke dag, 24 uur per dag, heeft ingezet."

Daarom vindt Samsom het jammer dat het nu zo afloopt.

Ondanks de flinke verliezen die de PvdA opliep in Rotterdam en Den Haag heeft Samsom naar eigen zeggen 'geen reden om aan te nemen dat daar deze conclusies worden getrokken'. Zelf verbindt de PvdA-leider ook geen consequenties aan de lokale nederlagen van zijn partij.

Een veel gehoorde opmerking is dat het verlies van de PvdA lokaal, eigenlijk de schuld is van het landelijk beleid. Een landelijke trend, zegt Samsom, waar hij zich verantwoordelijk voor voelt en een trend die hij zich aantrekt. "In de zin dat me ook verantwoordelijk voel voor het herwinnen van het vertrouwen. Dat wordt heel hard werken de komende tijd. Er is veel te doen om bij onze achterban dat vertrouwen terug te halen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen