Gemeenteraadsverkiezingen 201424 mrt '14 19:04Aangepast op 25 mrt '14 08:27

Rotterdamse PvdA-leider Karakus stapt toch op

Auteur: BNR Webredactie

De Rotterdamse PvdA-leider Hamit Karakus is maandagavond toch opgestapt. Een dag na het dramatische verlies van 14 naar 8 zetels in de gemeenteraad zei hij nog aan te willen blijven, maar hij vindt het na 'een aantal slapeloze nachten' nu toch nodig om te vertrekken.

Met het aftreden van Karakus, verdwijnt opnieuw een PvdA-leider van een grote stad van het toneel. Pieter Hilhorst van de PvdA in Amsterdam kondigde een dag na het verlies voor de partij in de hoofdstad zijn aftreden aan. Karakus stopt per direct ook als wethouder van het zittende college.

 Fouad el Haji, vertrekkend raadslid van de PvdA in Rotterdam had liever gezien dat er eerst verantwoording was afgelegd voor de keuzes in de campagne. "Ik had liever gehad dat er eerst een evaluatie was gekomen van wat er is gebeurd en wat we kunnen leren van de toekomst. Ik denk dat er geen andere conclusie was geweest. Er moet toch iets gebeurd zijn tussen donderdag en gisteren waardoor hij toch deze conclusie moest trekken. Wat mij betreft is hij aantoonbaar de beste wethouder van de afgelopen acht jaar."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen