Serie Kamerleden16 aug '17 16:51

BNR introduceert Kamerleden: Arne Weverling

Auteur: Wesley Schouwenaars

Vandaag stelt BNR weer een Kamerlid aan je voor. Vandaag is dat Arne Weverling (VVD)

Foto ANP
Foto ANP

'Hij is een Westlander in optima forma', vertelt politiek verslaggever Jeroen Stans. 'Hij komt uit een ondernemersgezin. Zijn opa zette een hoveniersbedrijf op, zijn vader nam het over en nu zitten zijn twee broers erin.' Weverling was zelf jarenlang verslaggever en presentator bij een lokale omroep in het Westland, de WOS. Hij zette ook een communicatiebureau op. Dat verkocht hij in 2009 omdat hij wethouder werd. Dat was hij acht jaar lang, waarna hij opstapte omdat hij de Tweede Kamer in wilde.

Allemaal Achter Arne

Toen Weverling in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen campagne ging voeren kwam hij met de slogan Allemaal Achter Arne. 'Dat allitereert lekker. Triple A, dus solide en betrouwbaar. Dat wil ik natuurlijk graag zijn. En verder is het natuurlijk een beetje met een knipoog', zei hij er destijds zelf over.

Druk op liberale opvoeding

Weverling heeft een scala aan onderwerpen meegekregen, vertelt Stans. 'Van de topsectoren en innovatie tot aan tuinbouw. Hij is wel de VVD een beetje ingerold. Op basis van zijn jeugd was het niet zo voor de hand liggend dat hij bij de VVD zou uitkomen. Zijn ene opa was namelijk verstokt PvdA'er. Zijn andere opa was lid van de Politieke Partij Radikalen. Dat was een van de drie politieke organisaties waaruit GroenLinks is ontstaan. Hij had hele levendige discussies met zijn opa. Hij vertelt zelf dat zijn liberale opvoeding daardoor wel onder druk heeft gestaan. Uiteindelijk is hij toch bij de VVD terechtgekomen.'

Serie
Kamerleden


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen