Serie Kamerleden4 sep '17 19:02

BNR introduceert Kamerleden: Henk Krol

Auteur: BNR Webredactie

We stellen vandaag weer een nieuw Kamerlid aan je voor. Vandaag weer een tot de verbeelding sprekende politicus: Henk Krol.

Foto: ANP
Foto: ANP

Zeker bij een spraakmakend Kamerlid als Krol blijft het de moeite waard om zijn opmerkelijke wandel nog eens op een rij te zetten. Laten we bij het begin beginnen: Henk is inmiddels 67 jaar en daarmee behoort hij tot de oudjes. Zijn roots liggen bij de VPRO- en de TROS-radio, voordat hij in de jaren '70 en '80 bij de VVD aan de slag ging als woordvoerder van de Tweede Kamerfractie. 'In die jaren heeft hij natuurlijk ook de GayKrant opgericht, waaraan hij jarenlang leiding gaf', zegt politiek verslaggever Laurens Boven.

De stap naar de actieve politiek was eigenlijk een logische, al had hij wel een zetje nodig van een andere oudgediende. beschrijft Laurens Boven. 'Het verhaal van Henk Krol is dat Jan Nagel hem vroeg wat hij eigenlijk van 50Plus vond. Krol dacht dat Nagel gewoon zijn mening wilde weten, maar opeens stond hij op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Brabant. Maar niet als lijstduwer, wat Krol dacht, maar als lijsttrekker. Dus we danken aan Jan Nagel dat Henk Krol in de politiek terecht is gekomen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen