Tweede Kamerverkiezingen 20176 mrt '17 11:50Aangepast op 30 mei '17 15:22

Dijkhoff snapt dat VVD-kiezer zweeft

Auteur: BNR Webredactie

De VVD staat er in de peilingen niet zo best voor. De regeringspartij zou veel zetels verliezen. VVD-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff zegt te snappen dat de kiezer de VVD de rug toekeert.

Klaas Dijkhoff: 'De afgelopen jaren waren geen feestjaren.'
Klaas Dijkhoff: 'De afgelopen jaren waren geen feestjaren.' (ANP)

'Als je de afgelopen jaren ziet, dat waren geen feestjaren. Geen feestbegrotingen. We hebben soms keuzes moeten maken om dingen te doen die op dat moment wel het beste waren voor Nederland, maar net iets anders liepen dan we van te voren hadden bedacht en het liefst hadden gewild. Dan snap ik dat kiezers zeggen: ik zet de teller op nul en ga daarna kijken op wie ik stem. En niet blind bij een partij blijven waar ik de vorige keer op gestemd heb', zegt Dijkhoff tegen BNR Nieuwsradio.

'De grootste klus die we hadden was op een fatsoenlijke manier door die crisis heen te komen zonder dat iemand door het ijs zakt', zegt Dijkhoff. Volgens de staatssecretaris zijn er ook minder populaire maatregelen genomen. 'Het leiderschap dat daar in getoond is, levert soms ook momenten op die niet populair maken. Maar per saldo halen die denk ik wel mensen naar ons toe straks op 15 maart', voegt Dijkhoff eraan toe.

Het volledige gesprek met Klaas Dijkhoff is hierboven in twee delen terug te luisteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen