Tweede Kamerverkiezingen 201714 mrt '17 14:40Aangepast op 14 mrt '17 15:45

'Rutte weet niet waar hij het over heeft'

Auteur: Judith Laanen

Premier Rutte 'weet niet waar hij het over heeft' wat betreft de welvaartsvastheid van de AOW, zegt 50Plus-lijsttrekker Henk Krol. 'Dat is al dertig jaar niet het geval.'

Foto: Sybren Visser
Foto: Sybren Visser

'Tijdens het Carrédebat stond een meneer naast me, ik meende in hem de premier te herkennen, hij zei: we gaan ervoor zorgen dat de AOW welvaartsvast wordt. Ik zou willen dat hij gelijk had, dan gingen de ouderen er eindelijk een keer op vooruit', zegt Krol. Van de VVD kun je deze verkiezingsbelofte niet verwachten, van zijn partij wel. Volgens Krol, die zich baseert op cijfers van het CBS, zijn ouderen er in koopkracht dertig procent op achteruit gegaan en is dat niet eerlijk 'als je kijkt naar wat er beloofd is'.

Lees ook: 'Krol betreurt 'misverstand' rond waardevastheid AOW'

Lees ook: '#HeliHenk slaat de rotorbladen uit'

'Turkse kwestie'

Krol sprak zich ook uit over de diplomatieke onrust tussen Turkije en Nederland, die zich de afgelopen dagen voltrok. Krol vindt het 'jammer' dat de verkiezingscampagnes zich nu toespitsten op 'de Turkse kwestie', terwijl de kiezers moeten weten dat er morgen over iets anders wordt gestemd. 'Die Turkse kwestie lost zich binnen een paar weken wel weer op, maar dan zitten we straks vier jaar vast aan een kabinet dat we misschien niet willen omdat we die Turkse kwestie zo belangrijk vinden.' Krol wil graag focussen op het kunnen indexeren van de pensioenen, de AOW-leeftijd naar beneden brengen en goede zorg.

Lees ook: 'Turkije en Nederland blijven militaire bondgenoten'

Lees ook: 'Rutte: Erdogan wordt per uur hysterischer'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen