Tweede Kamerverkiezingen 201717 mrt '17 17:18Aangepast op 17 mrt '17 21:13

Genoeg voorkeursstemmen voor Ploumen

Auteur: BNR Webredactie

Demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen komt alsnog voor de PvdA in de Tweede Kamer.

ANP
ANP

Ploumen staat op plaats 10 op de PvdA-kandidatenlijst, achter William Moorlag op plek 9. De partij behaalde bij de verkiezingen maar 9 Kamerzetels. Uit de processen-verbaal van achttien van de negentien kieskringen die vrijdag op de website van de Kiesraad zijn geplaatst, blijkt dat Ploumen genoeg voorkeursstemmen heeft gekregen om toch in de Kamer te komen. Ze zit zelfs enkele duizenden stemmen boven de benodigde 17.000 stemmen.

 

'Als deze informatie klopt word ik volksvertegenwoordiger', zegt Ploumen in een eerste reactie. 'Daar zie ik zeer naar uit. Ik ben alle mensen die het vakje bij mijn naam rood hebben gekleurd erg dankbaar voor het vertrouwen en verheug me zeer op de samenwerking met de collega's in de nieuwe PvdA-fractie. Ik ben vooral blij met de felicitaties, zojuist, van William Moorlag, die nu helaas zal afvallen.'

Lees ook: Asscher: 'Fantastisch als Arib door kan als Kamervoorzitter'

Ook bij GroenLinks Kamerlid met voorkeursstemmen

Bij GroenLinks komt Isabelle Diks met voorkeursstemmen in de Kamer. Diks staat op de lijst van GroenLinks op de 19de plaats. Hierdoor komt Lisa Westerveld, de nummer 14, niet in de Kamer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen