BNR's Achterkamer31 jan '17 16:16

BNR probeert verkiezingsposters VVD uit

Auteur: Judith Laanen

'Ik denk dat ik je wel weg zou duwen' en 'Dat vind ik onwennig, geloof ik' of 'Bij mij mag het wel!' Zomaar wat reacties van omstanders om wiens schouders ineens de arm van onze politiek verslaggever Jeroen Stans lag. Want we namen de nieuwe verkiezingsposters van de VVD even heel letterlijk.

Foto ANP
Foto ANP

Bij de verkiezingsslogan Normaal. Doen. hoort natuurlijk een follow-up, bedacht de VVD, en daarom zijn er nu concrete voorbeelden. Een voorbeeld van de bewuste poster (hier vind je ze allemaal):

En daar hoort natuurlijk óók weer een follow-up bij, dus we namen de proef op de som met deze poster:

 

Mét context, want die laat de VVD bij de verkiezingsposter achterwege. De meeste mensen die politiek verslaggever Jeroen Stans sprak vinden namelijk zomaar een arm om de schouders van een wildvreemde toch wat intimiderend, onverwacht of zelfs impertinent. Zéker als er geen context bij is of als dat bijvoorbeeld midden in de nacht in de trein gebeurt.

De VVD zelf vindt een arm om iemand heen slaan heel normaal. 'Als mensen het niet makkelijk hebben, is er niets zo normaal als even een arm om iemand heen slaan', verduidelijkt VVD-campagneleider Tamara van Ark de poster. 'Ik doe dat wel graag bij de mensen die dat nodig hebben. Bij mij mag het ook.'

Maar inderdaad, aangemoedigd door de VVD hebben we het sentiment van de straat - met context van onze verslaggever - toch even samengevat in onze eigen VVD-poster:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen