BNR's Achterkamer17 feb '17 18:43Aangepast op 17 feb '17 19:06

Premier Rutte wisselt voor het laatst van pet

Auteur: Jeroen Stans

In BNR's Achterkamer smoezen we over verkiezingsnieuws. Vandaag: Premier Rutte. Want die heeft vandaag een beetje afgezwaaid. Voor de laatste keer stond hij vanmiddag de pers te woord als aanvoerder van het kabinet Rutte-II.

Foto: ANP
Foto: ANP

De komende weken en maanden zijn er geen persconferenties meer van de premier na de wekelijkse ministerraad, vanwege de aanstaande verkiezingen.

Meer BNR's Achterkamer

 

Rutte wilde zijn rol als premier en politiek leider van de VVD gescheiden houden. Maar ja, in aanloop naar de verkiezingen kwam het regelmatig best handig uit om het podium te hebben tijdens de wekelijks persconferentie. Zoals vorige week, toen Rutte werd gevraagd naar zijn opvatting over een PvdA-advertentie die in verschillende ochtendkranten stond. Het antwoord van Rutte kwam neer op een bijna tien minuten uiteenzetting van het, in zijn ogen, fan-tas-tische VVD verkiezingsprogramma.

Op zijn laatste persconferentie als premier van dit kabinet, reflecteerde Rutte uitgebreid op de afgelopen jaren. En benadrukte hij meerdere keren hoe belangrijk het is dat het ‘verstandig gevoerde beleid’ van de afgelopen jaren (lees: het door de VVD gestuurde beleid) de komende jaren wordt doorgevoerd. Niet geheel toevallig sluit dat aan bij het VVD-verkiezingsprogramma.

Dus rees de volgende vraag: Hoe denkt de premier eindelijk over het plan van coalitiepartner PvdA om de overheid juist 22 miljard euro meer uit te gaan laten geven? Spoorslags en met een glimlach werd de VVD pet weer ingeruild voor die van de premier, hoezeer BNR’s Jeroen Stans het toch probeerde. Luister vooral zelf naar het stukje uit de laatste persconferentie. Prettig weekend!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen