BNR's Achterkamer13 mrt '17 17:55

#HeliHenk slaat de rotorbladen uit

Auteur: Judith Laanen

In BNR's Achterkamer smoezen we over verkiezingsnieuws. Vandaag: #HeliHenk en de glazen bol van SP-leider Emile Roemer.

Daar gaat #HeliHenk. Foto ANP
Daar gaat #HeliHenk. Foto ANP

Opeens heb je het: in een helikopter binnen negen uur alle provincies van Nederland afvliegen. Dat leek 50PLUS-lijsttrekker Henk Krol nou een uitstekend idee. Zo gezegd, zo gevlogen. Henk vertrok vanuit Lelystad en deed al Eindhoven, Zeeland  en Gelderland aan. Op dit moment vliegt hij ergens boven Groningen en hij eindigt ook weer in Lelystad, want die helikopter moet ook nog terug.

Waar vliegt Henk? Daar vliegt Henk!

Henk live-tweet ook stukjes vliegroute:

 

Bekijk het hele vliegschema van Krol hier (PDF).

50PLUSsers wachten Krol op

Op elke landingsplaats wacht 50PLUS-aanhang hem op, gewapend met petities, brochures en andere zaken die ze de lijsttrekker graag willen meegeven. Dat had Krol ook zo bedacht overigens:

 

De hashtag #HeliHenk zorgt natuurlijk op Twitter ook voor de nodige grapjes, bijvoorbeeld van Krol zelf:

En van anderen:

Mocht je alle gedetailleerde info willen weten over waar Henk zich op dit moment bevindt, en wat zijn laatste squawk-code (het identificatiesysteem waarmee helikopters en vliegtuigen via radar aan vliegvelden op de grond laten weten waar ze precies vliegen) was, kijk dan hier.

'Rutte gewonnen? Jij hebt een mooie glazen bol'

Ander politiek nieuws vandaag dan. Politiek verslaggever Jeroen Stans denkt dat de Turkijerel voor andere partijen wel eens een probleem kan opleveren. 'Alle partijen hebben zich direct volledig achter Rutte en het kabinet geschaard. Reden voor collega Laurens Boven om SP-leider Roemer over 'staatsman Rutte' aan de tand te voelen. Heeft Rutte de verkiezingen niet gewoon al gewonnen? Daar is Roemer het niet zo snel mee eens: 'Dat vind ik knap dat jij een mooie glazen bol hebt. Ik ben bang dat het tegendeel straks waar is.' Volgens Roemer greep Rutte dit weekend in omdat het moest, maar: 'Dat had je eerder moeten doen. Die lange arm van Turkije is niet van de laatste paar dagen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen