Prinsjesdag 201818 sep '18 19:21Aangepast op 18 sep '18 23:28

Dividendbelasting? Dat is niet verstandig

Auteur: BNR Webredactie

Dividendbelasting? Dat is niet wijs. Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO/NCW blijft achter de afschaffing ervan staan - hij vindt dat we 'karakter moeten tonen'. De Boer is blij dat de afschaffing in de Troonrede bekrachtigd werd.

Want? 'Het is belasting die uitgekeerd wordt over de winst en daar is al belasting over betaald. Nederlanders sparen genoeg, maar het merendeel van de besparingen - via pensioenfondsen - wordt in het buitenland belegd. De Boer zegt dat we afhankelijk zijn van buitenlanders. Gaan we die vervolgens belasten, dan worden Nederlandse bedrijven minder aantrekkelijk als een te beleggen object. 'En dat schaadt onze economie'. De Boer legt het nog een keer uit: het feit dat Unilever een potje van 58 miljard heeft staan om aandeelhouders de komende 15 jaar te compenseren is een teken van vaderlandsliefde van Unilever.

2017-12-14 14:17:00 DEN HAAG - Hans de Boer, VNO-NCW tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de dividendbelasting. ANP JERRY LAMPEN
2017-12-14 14:17:00 DEN HAAG - Hans de Boer, VNO-NCW tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de dividendbelasting. ANP JERRY LAMPEN (JERRY LAMPEN)

Gerelateerde artikelen