Hemmen18 jan '16 23:49

19 januari | Euronext, pubkwis en de kwestie Maat

Auteur: BNR Webredactie

Maurice van Tilburg, de topman van Euronext Amsterdam, komt langs. De beursorganisatie heeft een goed jaar achter de rug.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Nieuwe noteringen, veel meer handelsvolume en stijgende koersen. Met de geruisloze beursgang van ABN Amro als kers op de taart. En laat dat nou net het eerste jaar zijn waarin Van Tilburg met de scepter heeft gezwaaid. Toeval of niet? Wat is zijn beeld van de problemen met de Chinese aandelenbeurzen. Wat is daar aan de hand en hoe paniekerig reageren we daar in Nederland nou op?

Pubquiz
Vaarwel popkwis, hallo pubkwis. Waar de traditionele kwis over popmuziek veel vaste fans heeft, wordt de pubkwis - met vragen over muziek maar ook actualiteit en globale kennis - meer en meer populair. Wat is er aan de hand….in kwisland? Ik spreek straks met de Nederlands kampioen pubkwissen Abel Gilsing...

Journalistenpanel
En in het journalistenpanel met drie hoofdredacteuren praat ik over de kwestie Maat. Minister Van der Steur heeft zijn excuses dan wel aangeboden, Maat raakt nu in de clinch met de redactie van RTL Nieuws. Hadden de journalisten van RTL voorzichtiger te werk moeten gaan?

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen