Hemmen5 jan '16 07:48

5 januari | Mona Keijzer

Auteur: BNR Webredactie

Mona Keijzer is Kamerlid voor het CDA. Aan haar de vraag: hoeveel vluchtelingen kan Nederland aan?

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Is 200-duizend per jaar inderdaad een goed maximum? En vreest zij meer vluchtelingen nu Denemarken de grenzen lijkt te sluiten? En waarom is Madeleine van Toorenburg de ideale persoon om de Kamer voor te zitten? Een politiek gesprek dus, midden in het reces met de nummer twee van het CDA, Mona Keijzer...

China, de beurs ging daar gisteren op slot. Maar de koersval daar sleurde de mondiale beurzen fors naar beneden. Wat betekent dit voor de wereldeconomie? Gaan we met China ten onder, of is dat wel heel zwartgallig? En welke rol speelt Nederland hierbij? Rens van Tilburg, econoom en directeur het Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht praat ons straks bij.

Vanaf deze week een nieuwe reeks om half twaalf: de sportzomer van 2016. Duurt nog even, maar het wordt wel een zalige sportzomer: WK Roeien in eigen land, het EK, zonder ons land, maar toch... natuurlijk de Tour en als klap op de vuurpijl de Olympische Spelen. Vandaag te beginnen met het WK roeien in Rotterdam... een WK waar een beetje een luchtje aan zit. Ik blik vooruit met Nico Rienks, hij won in zijn roeiboot goud op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen