Hemmen10 mrt '16 16:24

11 maart | Adventure Zoo Emmen en Fukushima

Auteur: Laura Gremmee

De nieuwe dierentuin van Emmen opent eind deze maand zijn deuren voor het grote publiek.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

De olifanten en leeuwen zijn al over, de laatste prairiehonden moeten nog de verhuiswagen in. De eerste abonneehouders hebben al in de nieuwe dierentuin van Emmen mogen kijken, eind mag iedereen komen kijken. Kan de nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen ervoor zorgen dat er weer meer bezoekers naar de Drentse dierentuin komen? Een gesprek met directeur Frankwin van Beers.

Wereldwijd worden er volop kerncentrales gebouwd, terwijl de discussie over kernenergie op het scherpst van de snede wordt gevoerd. Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat het misging in de Japanse centrale in Fukushima. Heeft dit ongeluk het debat over de toepassing van kernenergie beinvloed? Te gast is Andre Versteegh, van de Stichting Kernvisie en voormalig directeur van de kernreactor in Petten.

Hij werd jarenlang de beste kok ter wereld genoemd: Ferran Adrià. De Spaanse chef bestierde tot 2011 het toenmalige beste restaurant ter wereld: El Bulli. Hij staat bekend om zijn venieuwende moleculaire keuken en hij wordt nog altijd gelauwerd. In Maastricht is sinds gisteren een tentoonstelling over Adrià te zien. Maar er zit ook een schaduwkant aan zijn vernieuwende manier van koken, ontdekte onderzoeksjournalist Marcel van Silfout. En dat heeft alles te maken met de chemische additieven die worden gebruikt. Hij schrijft er een reeks artikelen over voor Follow the Money.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen