Hemmen13 apr '16 16:43Aangepast op 20 apr '16 13:38

14 april | Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Brazilië en Voedingsmythes

Auteur: Martje Schoemaker

Damiaan Denys over het nieuwe gezicht van de psychiatrie.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

De psychiatrie is er niet voor het streven naar ‘geluk’ of ‘je goed voelen’, vindt de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Damiaan Denys. Hoe gaat hij het vak een nieuw gezicht geven?

Brazilië
Brazilië zit in een diepe politieke en economische crisis. De regering van president Dilma Rousseff wordt omringd door corruptieschandalen. Brazilië-kenner Nop Duys vertelt hoeveel vertrouwen de Brazilianen nog in haar hebben.

Voedingsmythes
Aardappelen maken je dik en versgeperste sinaasappelsap is net zo ongezond als cola. Martijn Katan, emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit, schreef een boek over voedingsmythes.

Panama Papers
Een mini-enquête, een onderzoekscommissie of toch een zwarte lijst. Met Ed Groot, Tweede Kamerlid PvdA, Paul Teule, Politiek Econoom aan de UvA en Philip Ruys van Licent  Academy bespreken we wat Nederland en Europa kunnen doen aan belastingontduiking.

Mensenhandel
Corinne Dettmeijer overhandigt het Rapport 'Zicht op Kwetsbaarheid' aan Minister van der Steur. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel is daarna te gast.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen