Hemmen29 mei '15 16:34Aangepast op 1 jun '15 14:35

1 juni | Consumentenbond, Thierry Baudet en Palmyra

Auteur: BNR Webredactie

Paul van Liempt gaat in gesprek met de directeur van de Consumentenbond, Bart Combée.

Of het nou gaat om woekerpolissen, zorgverzekeringen of hypotheken: de Consumentenbond vecht voor een eerlijke, rechtvaardige en veilige markt. En dat gaat sinds kort met meer aandacht voor de wensen van het publiek, extra dienstverlening en een agressievere rol in de media. Is dat een garantie voor succes of vecht de bond tegen de bierkaai?

Eurokritische denktank
De Europese Unie heeft ons het een en ander opgeleverd, maar ook veel gekost. Dat laatste is een doorn in het oog van een reeks economen, juristen, filosofen en ondernemers. Onder leiding van rechtsfilosoof Thierry Baudet wordt vanavond een nieuwe eurokritische denktank opgericht, het Forum voor Democratie.

Palmyra
Het lijkt erop dat de terreurgroep IS het culturele erfgoed van de Syrische stad Palmyra ongeschonden laat. Dat zou blijken uit recente satellietbeelden. Wel zouden er kleine beelden door de leden van IS zijn vernietigd. Wat staat er nu eigenlijk allemaal in Palmyra? En hoe zeker is het dat IS hier daadwerkelijk vanaf blijft? Lidewijde de Jong is universitair docent archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en groot kenner van Palmyra.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen