Hemmen20 nov '15 00:09Aangepast op 24 nov '15 00:24

20 november | Van der Staaij, ABN Amro en Britten met cybervrees

Auteur: BNR Webredactie

SGP-leider Kees van der Staaij is te gast en er is natuurlijk gigantisch veel te bespreken: 'Het is de week ná Parijs'. Hoe bezorgd moeten wij zijn dat een dergelijk afschuwelijke aanslag HIER kan plaatsvinden en zijn we daarop voorbereid?

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Verder zei Van der Staaij NEE tegen het belastingplan en dus ook néé tegen vijf miljard euro aan lastenverlichting. Waarom zet hij zijn principes niet aan de kant om zijn achterban 800 tot 1400 euro méér te geven?

ABN Amro
Verder praten we over ABN Amro, dat is sinds 9 uur vanochtend officieel weer beursgenoteerd is. Hoe verloopt straks de koers? Ik ga analyseren met Jaap Koelewijn, van universiteit Neyenrode.

Cyberaanvallen bij Britten
En Groot-Brittannië houdt rekening met zware cyberaanvallen door terreurgroep IS. Die online-aanvallen kunnen ook dodelijk zijn: als bijvoorbeeld de systemen van de luchtverkeersleiding of ziekenhuizen worden platgelegd. Tegelijkertijd verklaarde de geheime hackersgroep Anonymous IS de oorlog. Over de effecten van deze cyber-oorlog vertelt Matthijs Ros, hij is 'Expert in Cybersecurity' bij Capgemini.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen