Hemmen7 jan '15 17:17Aangepast op 8 jan '15 15:59

Uitzending 8 januari | Charlie Hebdo, België en Gelukkigste Regio Ter Wereld

Auteur: BNR Webredactie

De wereld heeft geschokt gereageerd op de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Hierbij kwamen twaalf mensen, waaronder de hoofdredacteur op het leven. Volgens de Franse geheime dienst werd de aanslag gepleegd door drie daders. De daders zijn nog steeds voortvluchtig. Wij praten over de gevolgen met Saskia Houttuin, redacteur Bureau Buitenland van de VPRO en Peter Wijnenga, terreurdeskundige Haags Centrum Strategische Studies.

Burenliefde
De samenwerking tussen Nederland en België was nog nooit zo goed. Beide premiers zijn liberaal, burenruzies zijn bijgelegd en binnen Europa hebben Nederland en België elkaar hard nodig. Onder dit gesternte is de nieuwe Belgische ambassadeur in Den Haag sinds een paar maanden aan de slag. Hoe kijkt hij aan tegen de Nederlanders, hoe zijn de wittebroodsweken gegaan en moeten de havens van Rotterdam en Antwerpen nu samenwerken of concurreren? Ambassadeur Chris Hoornaert is te gast.

Trainingskampen
Het effect van een trainingskamp is nog nooit aangetoond, maar toch overwinteren voetbalclubs massaal in zonnige oorden. Maar niet alleen profclubs zien heil in een trainingskamp, ook veel amateurclubs trekken erop uit. Zondaghoofdklasser V.O.C. uit Rotterdam vertrekt morgen samen met 38 sponsors naar de zon van Málaga. Arjan Nataraj, voorzitter V.O.C. Rotterdam, over het succes van de trip.

Gelukkigste Regio Ter Wereld

De Nederlandse regio De Liemers in Gelderland wordt de gelukkigste ter wereld. Althans, dat is het doel van jongereninitiatief HOPE XXL . Vandaag biedt de internationale jongerenbeweging een 86-puntenplan aan om die ambitie waar te maken. Initiatiefnemer van HOPE XXL, Chris van de Ven, over de ambities.
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen