Hemmen6 jan '15 17:26Aangepast op 7 jan '15 15:44

Uitzending 7 januari | Provincie Utrecht, Musical Awards en Kleuterschool

Auteur: BNR Webredactie

Het gaat economisch gezien goed in Utrecht, maar de provincie lijkt langzaam maar zeker slachtoffer te worden van het eigen succes. Aan de ene kant is er veel werkgelegenheid, lage werkloosheid en de hoogst opgeleide bevolking van Nederland, aan de andere kant zijn er problemen met de bereikbaarheid, luchtkwaliteit en stugge woningmarkt. Welk plan heeft Commissaris van de Koning Wilibrord van Beek om deze zorgen weg te nemen?

Jong geleerd...
Kleuterscholen raken steeds meer in trek. In veel grote steden worden pilots gehouden met de scholen, die als opstapje naar de basisschool moeten fungeren. Maar er zijn tegelijkertijd zorgen over de methodes die worden gebruikt.  Annerieke Boland, lector aan de hogeschool iPabo heeft onderzoek gedaan naar de kleuterscholen.

Musical
De musical is populairder dan ooit. Vanavond worden in het Beatrixtheater in Utrecht de Musical Awards 2015 bekend gemaakt. Billy Elliot, Sister Act of Soldaat van Oranje.. welke titel gaat er met een felbegeerde award vandoor? Arthur Roffelsen volgt alles op het gebied van entertainment en musicals en zelf ooit acteur geweest.

Economenpanel
Dat dreigt althans al jaren te gebeuren, maar een grexit lijkt dichterbij dan ooit.  Is Merkel echt van plan een grexit toe te laten? Het Economenpanel, met: Barbara Baarsma, Luc Aben en Valentijn van Nieuwenhuijzen.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen