Hemmen5 jan '15 17:40Aangepast op 7 jan '15 11:03

Uitzending 6 januari | Provinciale Statenverkiezingen, Jojanneke In De Prostitutie en Noord-Korea

Auteur: BNR Webredactie

Politiek Nederland maakt zich op voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart, maar veel kiezers lopen er helemaal niet warm voor. Want wat speelt zich eigenlijk binnen die provinciegrenzen af? En wie kan de namen noemen van twee of drie gedeputeerden? Over de nut en noodzaak van de verkiezingen een gesprek met VVD-Kamerlid Mark Verheijen, Sander de Rouwe, CDA-Kamerlid en binnenkort lijsttrekker in Friesland en de Utrechtse PvdA-lijsttrekker Rob van Muilekom.

Euthanasie
Een tot levenslang veroordeelde verkrachter houdt België deze week in zijn greep. Na dertig jaar achter slot en grendel ondergaat hij zondag euthanasie. Volgens hoogleraar Zorgethiek Theo Boer kan dat ook wel eens gevolgen hebben voor Nederland.

Noord-Korea
Kim Jong-un staat open voor gesprekken met Zuid-Korea. Dat zei hij tenminste tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. De grote vraag is of de deur van Noord-Korea eindelijk een beetje open gaat. Tegelijkertijd neemt de druk op het regime toe om de mensenrechtensituatie te verbeteren. Remco Breuker is hoogleraal Koreastudies aan de Universiteit van Leiden.

Jojanneke in de prostitutie
Voor de 4-delige documentaireserie 'Jojanneke in de prostitutie' dook ze twee jaar lang onder in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Hoe ziet die wereld er nu in het écht uit?
 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen